Detailní popis produktu
Vřetena, vrtule, spirály, fusili... Tyto krátké, spirálově stočené těstoviny jsou jedny z nejoblíbenějších druhů. Jejich název pochází z italského fuso, což v překladu znamená "kroucení" nebo "vývrtka". Tradičně se proužky těstovin točily kolem vřetenové tyče, aby získaly svůj charakteristický kudrnatý tvar. Naše řemeslné vrtule jsou vyrobeny z italské semolinové mouky, která zajistí, že se těstoviny snadno nerozvaří, po uvaření nelepí a lépe drží svůj tvar.
S čím těstoviny kombinovat... aneb Co k nim u nás frčí?
Vrtule jsou jedny z nejuniverzálnějších těstovin vůbec. Skvěle se hodí k zeleninovým omáčkám. Díky svému tvaru jsou perfektní do studených i teplých salátů. Výborně se také zapékají. A vychutnáte si je i se zeleninovými či bylinkovými pesty. Velké oblibě se těší hlavně u dětí.
Co ještě přihodit do košíku?
Naše vrtulky máme dostupné také ve velkém RODINNÉM balení.
A pokud chcete na talíř dostat trochu barev, vyzkoušejte také barevné TRIO vrtule.
Příprava a složení těstovin
Příprava: 400 g těstovin vložte do 3 l osolené vroucí vody a vařte 8–10 min
Složení: 100 % semolinová mouka