Detailní popis produktu
Semolinové špagety patří mezi základní potravinu v Itálii a asi nejoblíbenější druh těstovin u nás. Název spaghetti pochází z italského spago, tedy "tenký provázek". Naše řemeslné špagety jsou vyrobené z kvalitní semolinové mouky přímo z Itálie. Díky semolině mají špagety krásně zlatavou barvu, snadno se nerozvaří, po uvaření nelepí a dobře drží svůj tvar.
S čím těstoviny kombinovat... aneb Co k nim u nás frčí?
Tyto tenké těstoviny jsou
jako stvořené pro tekutější omáčky, které je rovnoměrně obalí, ale příliš neulpívají. Skvěle se hodí
k jemným rajčatovým omáčkám nebo omáčkám na bázi olivového oleje (například ikonické
aglio, olio e peperoncino). V Italských restauracích si je tradičně můžete dát
také s mořskými plody.
Příprava a složení těstovin
Příprava: 250 g těstovin vložte do 2l osolené vroucí vody a vařte 8–10 minut
Složení: 100 % semolinová mouka