Detailní popis produktu
Klasické polévkové nudle jsou jemné tenké těstoviny používané jako zavářka do polévek. Naše řemeslné nudle obsahují, kromě tradiční pšeničné mouky, také velký podíl mouky semolinové. Ta jim dodává sytější žlutou barvu a také zajistí, že se v polévce jen tak nerozvaří a drží svůj tvar. Zároveň se držíme tradic, a tak jsou všechny naše polévkové těstoviny vaječné. Mají tak bohatší chuť a jemnější konzistenci. Polévkové nudle jsou skutečnou klasikou a v naší Nudlové rodince mají čestné místo jako seriózní děda Nudlín. Nestárnoucí klasik a nepostradatelná hvězda každého poctivého vývaru.
S čím těstoviny kombinovat... aneb Co k nim u nás frčí?
Tradičně po nich sáhnete při vaření čirých polévek, ať už vývarů zeleninových nebo masových. Díky jejich univerzálnosti ale nešlápnete vedle ani při jejich použití do hustých polévek, třeba zeleninových krémů. Pokud zkrátka hledáte klasické vaječné nudle do jakékoliv polévky, na Dědu Nudlína se můžete spolehnout!
Co ještě přihodit do košíku?
Pro ty, které klasika úplně nebaví máme v nabídce také ochucené polévkové nudle s LIBEČKEM a PETRŽELKOU.
Těm, kteří mají naopak rádi jemnost, doporučujeme vyzkoušet také naše polévkové MUŠLIČKY.
Příprava a složení těstovin
Příprava: 250 g těstovin vložte do 2 l osolené vroucí vody a vařte 2–3 minut
Složení: semolinová mouka, pšeničná mouka, pasterovaná vejce (min. 5 %)