Náš příběh
Počátky našeho hospodaření sahají hodně hluboko. Slepice a jinou drůbež u nás choval již můj děda od nepaměti.
Vše se na dvorku chovalo pouze pro vlastní potřebu. Co se týká chovu kuřat pro vlastní potřebu tak to začalo v roce 2011. Tou dobou jsem společně se ženou viděl nějaké video o tom, jak je maso upravováno (napichováno) aby vypadalo a vážilo dobře. Tak nějak se to v nás zlomilo a řekli jsme si, že to tedy zkusíme.
No a jak to bývá, tu si vzal kuře jeden kamarád, vejce a zeleninu další, ten dal ochutnat dalšímu, a tak to pokračovalo dál, až nám chovat jenom pár kousků od každého přestávalo stačit. K masu jsme přidali námi pěstovaný česnek, cibuli a brambory. I o tyto produkty je mezi přáteli obrovský zájem. K dobrému masu patří dobrá zelenina (okurky, rajčata a papriky), které si pěstujeme z dodané sadby od naší tety. Na loňskou sezónu jsme pořídili vlastní skleník, ve kterém si sadbu (nejen pro sebe) pěstujeme sami.
Jelikož máme velké venkovní prostory, tak si seno pro naše zvířátka děláme sami. Zbylo i kousek políčka na bylinky a levanduli lékařskou, o které je poslední dobou veliký zájem. Sami si rostlinky řízkujeme a tak víme, co nám vyroste.
Přátelé nás dlouhý čas přesvědčovali, že je škoda si tyto produkty nechávat jen pro sebe, a že by bylo dobré je nabídnout i ostatním lidem. A tak vznikly tyto stránky.