Máte rádi maso, a přitom máte
pocit, že zanedbáváte svoje zdraví? Tak zkuste křepelčí maso. Třebaže byly
křepelky v dávné minulosti oblíbenou pochoutkou bohatších, na jídelníčku
figurovala křepelka i u obyčejných lidí. Křepelka polní totiž dříve náležela k
početným druhům naší přírody, a tak byla lovena. Dnes je chráněna a na našich
stolech se servíruje její příbuzná, křepelka japonská.
Křepelka je ideální při
rekonvalescenci
A co je na křepelčím mase tak
úžasného, tedy kromě toho, že je velice chutné? Křepelčí maso je totiž málo
kalorické a díky tomu nezvyšuje obsah cholesterolu v krvi. Obsahuje pak velké
množství vitaminů, především skupiny B. Má spoustu selenu a železa a je velice
vhodné pro děti a vůbec pro ty, kteří dbají na své zdraví. Maso je ideální při
rekonvalescenci po nemocích.
Konzumace křepelčího masa se už z
výše uvedených důvodů vyplatí a svoji výživovou hodnotou a vlastnostmi se dá
přirovnat ke zvěřině. Maso je křehké a má krátká svalová vlákna. Třebaže si
někdo řekne, že tak malý opeřenec nemůže mít skoro žádné maso, mýlí se.
Křepelky mají mohutně vyvinutou svalovinu, a tak na svoji velikost překvapí
množstvím masa z prsíček a stehen. Pochopitelně, že většina strávníků dokáže
spořádat jednu křepelku naráz, a proto se často připravuje s nádivkou, nebo ji
obalíme do anglické slaniny. Počítejte s tím, že do kilogramu budete tak
potřebovat asi šest křepelek.
Maso je jemně vláknité a zbarvené do tmavě růžova, má charakteristickou chuť a aroma.
Hmotnost: 120 - 300 g
Cena za 1 Kg
Konečná cena bude vypočítána dle skutečné hmotnosti.
Objednávané množství: Kusy nikoliv Kg
Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C.
"Maso není veterinárně vyšetřeno - určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele"