Křepelčí maso je delikatesa a je navíc velice zdravou potravinou

Vyprodáno Připravujeme

Máte rádi maso, a přitom máte pocit, že zanedbáváte svoje zdraví? Tak zkuste křepelčí maso. Třebaže byly křepelky v dávné minulosti oblíbenou pochoutkou bohatších, na jídelníčku figurovala křepelka i u obyčejných lidí. Křepelka polní totiž dříve náležela k početným druhům naší přírody, a tak byla lovena. Dnes je chráněna a na našich stolech se servíruje její příbuzná, křepelka japonská.

Křepelka je ideální při rekonvalescenci

A co je na křepelčím mase tak úžasného, tedy kromě toho, že je velice chutné? Křepelčí maso je totiž málo kalorické a díky tomu nezvyšuje obsah cholesterolu v krvi. Obsahuje pak velké množství vitaminů, především skupiny B. Má spoustu selenu a železa a je velice vhodné pro děti a vůbec pro ty, kteří dbají na své zdraví. Maso je ideální při rekonvalescenci po nemocích.

Konzumace křepelčího masa se už z výše uvedených důvodů vyplatí a svoji výživovou hodnotou a vlastnostmi se dá přirovnat ke zvěřině. Maso je křehké a má krátká svalová vlákna. Třebaže si někdo řekne, že tak malý opeřenec nemůže mít skoro žádné maso, mýlí se. Křepelky mají mohutně vyvinutou svalovinu, a tak na svoji velikost překvapí množstvím masa z prsíček a stehen. Pochopitelně, že většina strávníků dokáže spořádat jednu křepelku naráz, a proto se často připravuje s nádivkou, nebo ji obalíme do anglické slaniny. Počítejte s tím, že do kilogramu budete tak potřebovat asi šest křepelek.

Maso je jemně vláknité a zbarvené do tmavě růžova, má charakteristickou chuť a aroma. 

Hmotnost: 120 - 300 g 

Cena za 1 Kg

Konečná cena bude vypočítána dle skutečné hmotnosti.

Objednávané množství: Kusy nikoliv Kg

Skladujte v chladničce při teplotě 0–4 °C. 

"Maso není veterinárně vyšetřeno - určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele"

420,00 Kč
420,00 Kč / 1 kg